top of page

De Behandeling

Bij de Cox techniek gebruikt de chiropractor een instelbare behandeltafel. Deze instelbare behandeltafel is speciaal ontworpen. Met behulp van deze tafel is de chiropractor in staat flexie-distractie en decompressie te creëren. Dit rekt de banden aan de achterkant van de wervelkolom, vergroot de beweging tussen de facetgewrichtjes en de ruimte in het zenuwkanaal. Uw lichaam wordt lichtelijk opgerekt middels de tafel. Dit kan doordat de delen van de tafel afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen.

 

De patiënt ligt op zijn buik op de tafel terwijl het onderste gedeelte van de tafel op en neer beweegt. Met de hand (manueel) geeft de chiropractor tegendruk op de wervelkolom. Hij past dan zogenaamde flexie-distractie toe.  Hierdoor kan de druk (die vaak wordt veroorzaakt door een uitpuilende tussenwervel) van de beknelde zenuw worden verminderd. De druk op de zenuw zorgt voor de pijn die men voelt in de onderrug, bil, been en/of voet of arm, hand en/of vingers. Als de druk van de zenuw wordt gehaald door middel van de Cox Techniek, dan krijgt de zenuw meer ruimte en kan deze weer ademen, gevoed worden en weer de juiste signalen naar de hersenen sturen. Zo kunnen de pijn en andere symptomen afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Voordelen

Met de Cox techniek wordt er een duw, pomp of trekeffect gecreëerd bij de ruimte van de tussenwervel. Dit zorgt voor de volgende voordelen:

  • Doordat er meer ruimte wordt gecreëerd tussen de wervels kan de circulatie verbeteren.  

  • Het verlaagt de druk in de nucleus pulposus (de gelachtige kern van de tussenwervelschijf).

  • De hoogte van de tussenwervel wordt hierdoor vergroot, en daarmee verminder je de druk op de rugzenuw. 

  • We kunnen de opening van de tussenwervelschijf vergroten tot wel 28 procent.

  • Het helpt de gewrichten hun natuurlijke beweging terug te krijgen.

  • Herstelt de communicatie van de gewrichten naar de hersenen en van de hersenen naar de spieren.

bottom of page